Villaoldenhoff Villaoldenhoff Villaoldenhoff
 

Toen & Nu

Oldenhoff als woonplek is al enkele eeuwen oud; in de 16de eeuw als ‘buiten’, daarna als boerderij met vee. Opa en oma van Blokland zijn de boerderij gestart, zoals die tot 2005 heeft bestaan. Zij hebben er een mooi veehouderijbedrijf van gemaakt.

In de jaren ‘60 werd de boerderij verdeeld tussen de broers Jan en Jaap van Blokland, die er met hun echtgenotes Mien en Lida een vee- en paardenhouderij hielden. Lida van Blokland heeft hier tot 2008 nog haar koeien gemolken.

In de jaren ‘80 heeft Han van Blokland het deel van zijn vader Jan overgenomen. Hij is er samen met echtgenote Suzanne een paardenpension en -fokkerij gestart. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een stoeterij, handelsstal en hengstenhouderij Oldenhoff.

Helaas, in 2005 maakte een brand een einde aan de oude boerderij. Het gehele woongedeelte en de deel gingen verloren. In 2010 zijn er twee woningen gerealiseerd: een eiken woonhuis in de vorm van een veldschuur met aangrenzende paardenstallen en het herenhuis Villa Oldenhoff, waarin de bed and breakfast gehuisvest is.

De wederopbouw is mede tot stand gekomen met financiële steun van de provincie Noord-Holland en de provincie Utrecht.

Webdesign & realisatie: A-side media (2014)