Villaoldenhoff Villaoldenhoff Villaoldenhoff
 

Abcoude

Restaurants in Abcoude

Op vijf minuten rijden ligt het pittoreske Abcoude. In de Hoogstraat, de centrale straat van het dorp, vindt u verschillende winkels en op donderdag is hier markt. In Abcoude bevindt zich ook café-restaurant De Eendracht, dat zich kenmerkt door eenvoud en kwaliteit. Dit is een heerlijke plek voor een kop koffie, lunch of diner. Vooral in de zomer is het hier gezellig op het grote buitenterras!

Een dorpje verderop, in Baambrugge, vinden we café-restaurant De Punt. In dit nostalgisch café kunt u heerlijk eten voor een nette prijs.

Wandel vanuit Abcoude langs de Stelling van Amsterdam

Vanuit Abcoude kunt u verschillende wandel- en fietstochten volgen. Net buiten het dorp vindt u Fort Abcoude, ooit gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Nu wordt Fort Abcoude beheerd door Vereniging Natuurmonumenten en wordt het met name bewoond door vleermuizen. In koude winters kunt u om Fort Abcoude heen schaatsen.

Als u via de Stationsstraat het centrum verlaat, wandelt u langs de rivier het Gein. Aan beide kanten van deze rivier strekken de weilanden zich uit en zijn verschillende monumentale boerderijen en molens te zien.

Webdesign & realisatie: A-side media (2014)