Villaoldenhoff Villaoldenhoff Villaoldenhoff
 

Oud station Abcoude wordt bed and breakfast De Witte Dame

15 juli 2015

Abcoude wordt een bijzondere bed and breakfast rijker! Villa Oldenhoff breidt het aantal kamers uit in het oude stationsgebouw van Abcoude. De renovatie van dit monumentale pand is inmiddels gestart. De nieuwe locatie opent in april 2016 haar deuren onder de naam De Witte Dame.

Monumentale sfeer

In het voormalige stationsgebouw worden tien bed and breakfast kamers gerealiseerd. Op de begane grond komt een ruime vergaderzaal voor groepen tot vijftien personen. Met de renovatie wordt de monumentale sfeer behouden en gecombineerd met de luxe en smaakvolle inrichting die Villa Oldenhoff eigen is. Het gebouw ligt op loopafstand van zowel het dorpscentrum als het huidige treinstation en direct aan de wandelroute langs het Gein.

Overnachten, vergaderen en ontmoeten

“Het is niet zomaar een locatie”, stelt eigenaar Han van Blokland. “De Witte Dame wordt niet alleen een mooie plek om te vergaderen en te overnachten. Het wordt ook een ontmoetingsplek voor dorpsbewoners en mensen die met de fiets, boot of te voet de prachtige omgeving verkennen.” Naast de bed and breakfast kamers en de vergaderruimte kan iedereen bij De Witte Dame aanlopen voor ontbijt, lunch en private dining.

Gebouw met historische waarde

Dorpsbewoners zijn blij dat het oude stationsgebouw een nieuwe bestemming krijgt en zo behouden blijft. Het pand opende in 1871 met dienstwoningen boven de stationsdienst beneden. Het heeft dienst gedaan tot 1977 en is daarna in verval geraakt. Met de renovatie wordt zo nieuw leven geblazen in een uniek stukje dorpsgeschiedenis.

Naar het overzicht
Webdesign & realisatie: A-side media (2014)